Ege Postası
Geri

Bergamalı sporcular Atatürk’ün evinde 

Almanya’nın Böblingen kentinde 26-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak 15’nci Kardeş Şehir Olimpiyatları'na katılmak için yola çıkan Bergama’nın 120 kişilik sporcu kafilesi Yunanistan’ın Selanik kentine ulaştı. Sporcular ilk iş olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik'te doğduğu evi ziyaret etti.
Bergamalı sporcular Atatürk’ün evinde 
Haberler / İzmir
23 Temmuz 2017 Pazar 12:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bergama’nın kardeş şehirleri Böblingen (Almanya), Pontoise (Fransa), Sittard-Geleen (Hollanda), Krems (Avusturya), Glenrothes (İskoçya) ve Alba'nın (İtalya) katılımıyla her 3 yılda bir yapılan Kardeş Şehir Olimpiyatları 26-30 Temmuz tarihleri arasında Böblingen'de gerçekleşecek. Olimpiyatlar'a katılmak için 22 Temmuz tarihinde yola çıkan Bergamalı sporcular Yunanistan’ın Selanik kentinde Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret etti. Genç sporcular evi gezerken hem bilgi edindiler hem de duygu dolu anlar yaşadılar. Selanik’te Atatürk’ün evini ziyaret eden Bergamalı sporcular, kenti de gezerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi ve ardından yola çıktı.

Makedonya’nın Üsküp güzergâhından yola devam edecek kafile Sırbistan’ın Belgrad, Hırvatistan’ın Zagreb, Slovenya’nın Lubyana ve Avusturya üzerinden 26 Temmuz’da Almanya’nın Böblingen kentinde olacak. 30 Temmuz tarihinde olimpiyatların sona ermesiyle yola çıkacak olan sporcu kafilesi 3 Ağustos tarihinde Bergama’ya geri dönecek.

7 ÜLKE KATLIYOR

26 Temmuz tarihinde Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya, İskoçya, İtalya ve Türkiye olmak üzere 7 ülkenin katılacağı olimpiyatlarda Bergamalı sporcular futbol, basketbol, voleybol, judo, atletizm ve masa tenisi dallarında ülkemizi temsil edecekler.

Olimpiyatlara katılacak olan sporculara başarılar dileyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "14’üncü kardeş şehir olimpiyatlarına biz ev sahipliği yapmıştık. Şimdi 15’inci Kardeş Şehir Olimpiyatları için Almanya’nın Böblingen kentine gidiyoruz. Sporcularımız orada sadece Bergama’yı değil, Türkiye’yi temsil edecekler. Ülkemizi Bergamalılar olarak en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası